Projecten
LiS - Leidse instrumentmakers School

Tijdens de zomervakantie doen wij jaarlijks het groot onderhoud aan de diverse installaties bij de Leidse instrumentenmakers School, zo ook dit jaar! Maar ook gedurende het jaar werken we nauw samen. Door de geïnstalleerde software en regeltechniek kunnen we met het gebouwbeheersysteem van REGIN op afstand, 24 uur per dag en 7 dagen in de week anticiperen op eventuele storingen. 

De Kuifmees

De vier gevels (Noord, Oost, Zuid, West) kunnen onafhankelijk van elkaar gekoeld en verwarmd worden! Dat maakt dit project tot iets bijzonders! Om dit te realiseren hebben wij in ZorgSpectrum ‘De Kuifmees’ in Nieuwegein zes bronwarmtepompen, vloerverwarming, een open verdeler en vier buitenvoelers geplaatst, aangesloten en ingeregeld.

's-Gravenzandelaan

Er is een prachtig appartementencomplex met 90 studentenwoningen gerealiseerd aan de ’s-Gravenzandelaan midden in Den Haag. Iedere woning is volledig zelfstandig, gasloos en voorzien van een eigen badkamer en keuken.

Plant Trend

Plant Trend breidt uit! Het uitbreidingsplan omvat in totaal zo’n 12.000m2 aan nieuwe bedrijfsruimte. In april van 2020 is Remco Ruimtebouw gestart met de eerste fase van 5.600 m2. Kort daarna zijn wij gestart met de installatiewerkzaamheden. De foto’s laten zien dat we – december 2020 – nog hard bezig zijn. De oplevering van fase 1 zal januari 2021 zijn.

Beurs van Berlage

In 1896 bouwde Amsterdam – vanwege de florerende handel – een nieuwe beurs. Het ontwerp werd gedaan door architect en stedenbouwkundige Hendrik Petrus Berlage. Hij had toen waarschijnlijk niet kunnen bedenken dat er in 2017 verschillende duurzame installaties geplaatst zouden worden. De Beurs van Berlage is door Burg Installatietechniek namelijk voorzien van warmtepompen voor koel- en verwarmingsbedrijf inclusief bijbehorende drycoolers, alsmede een nieuw luchtbehandelingssysteem voor de Veilingzaal. Ook hebben wij zorg gedragen voor de modernisering van de (gedeeltelijk) verouderde bestaande regeltechniek en talloze andere werkzaamheden van klein tot groot. 

Brede School - Piet Hein

Op 8 november 2018 werden de eerste palen geslagen op het bouwterrein aan de Dr. Schaepmanlaan. Inmiddels is er door aannemersbedrijf J.M. Putter uit Uitgeest een prachtige nieuwe school neergezet. Wij hebben samen met LIS kanaalwerken, ALBRECO (bronnen), Rozier Isolatietechniek, V&M comfortabel geregeld (regeltechniek) en MB-Vloerverwarming de duurzame installaties mogen verzorgen. 

Palace Hotel

Het dak van het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee is voorzien van nieuw dakleer. De complete installatie moest om deze reden van het dak gehaald worden. Vervolgens heeft Burg Installatietechniek deels de bestaande installatie en deels een nieuwe installatie op het dak geplaatst. Ook zijn er de nodige duurzame aanpassingen gedaan in de technische ruimte. De regeltechniek is aangepast en verbeterd ook zijn er twee nieuwe koelmachines (ook wel warmtepompen) geplaatst. Deze duurzame aanpassingen sluiten perfect aan bij het Gouden Green Key certificaat van het hotel en de daarbij horende maatschappelijk verantwoord ondernemen gedachten.

Raamwerk - Duinrand

Waar in september 2019 is begonnen met de sloop van het oude pand, is in de zomer van 2020 een prachtig nieuw appartementencomplex opgeleverd voor bestaande cliënten van het Raamwerk. Het pand bevindt zich op het Hafakkerterein in Noordwijkerhout.

Burg Installatietechniek heeft voor dit complex – bestaande uit vier groepen met elk 8 wooneenheden – de duurzame en energiezuinige installaties gerealiseerd.


- Update - <br>De Meelfabriek

Na het afronden van het Directiegebouw en het Poortgebouw zijn we druk bezig geweest met het Molengebouw en het Riffellokaal.

Het voormalig Molengebouw (1947) en Riffellokaal (voor 1937) worden omgebouwd tot prachtige luxe appartementen. Uiteindelijk zal er op de begane grond plek zijn voor bijzondere winkeltjes en horeca.

Alexander Residence

In Noordwijk aan Zee is door hoofdaannemer Van Berkel Aannemers een prachtig appartementencomplex gerealiseerd. De appartementen – gelegen aan de Rudolf Tappenbeckweg - zijn door ons uitgerust met warmtepompen die zorgen voor de vloerverwarming, vloerkoeling en plafondkoeling. Ook hebben wij de warmwatervoorziening, gebalanceerde ventilatie en airconditioning mogen installeren.

Crematorium Duin & Bollenstreek

In 2017 is in Lisse een prachtig nieuw crematorium gebouwd. In samenwerking met architect Van Manen, Van Reisen Bouwmanagement & advies, Duprie bouw en ontwikkeling B.V. en Overdevest Adviseurs installatietechniek, heeft Burg Installatietechniek het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud mogen realiseren. 

Het Voormalig Weeshuis, Leiden

Hoe realiseer je moderne ventilatie in een historisch monument? Deze uitdaging ging Burg Installatietechniek in 2009-2010 aan in een van de grootste historische monumenten van Leiden: het voormalig weeshuis. 

De Meelfabriek

De meelfabriek is een industrieel complex gevestigd aan de Zijlsingel in Leiden. Zoals de naam al prijsgeeft, werd hier ooit meel geproduceerd. Verschillende soorten graan werden per boot aangevoerd over de aangrenzende singels. De stoommeelfabriek werd in 1884 opgericht en moest in 1988 om bedrijfseconomische redenen de deuren sluiten. Het complex is nu één van de belangrijkste overblijfselen van het rijke industriële verleden van Leiden. Het is een historisch herkenningspunt in de stad en maakt deel uit van het Nederlands industriële erfgoed.

RCL Leiderdorp

RCL Leiderdorp Sportpark de Bloemerd was toe aan een nieuw gebouw. In opdracht van aannemersbedrijf van der Geest Oud Ade B.V. heeft Burg Installatietechniek een bivalente cv-installatie met 2 stuks lucht/water warmtepompen en 3 hr-ketels geplaatst. Daarnaast werd er een warmteafgifte systeem met extreem laagtemperatuur vloerverwarming gemonteerd.

Sassenheimse Tennisvereniging

In de zomer van 2018 werd de opening van het nieuwe tenniscomplex van STV feestelijk gevierd. De vereniging had de wens om functioneel, klimaatneutraal en volgens het nul-op-de-meter principe te bouwen.

28 woningen nul op de meter

In samenwerking met Van der Hulst Bouwbedrijf B.V. zijn in 2017 in Voorhout 40 traditionele woningen gerealiseerd. Deze woningen in jaren ’30-stijl werden opgetrokken in baksteen en met een pannendak. Deze gezellige woonbuurt bestaat uit verschillende woningtypes met wisselende kappen en voortuinen.

Eichholtz

Eichholtz B.V. is een business-to-business groothandel voor luxe meubelen. In samenwerking met STOL architecten en aannemer Bouwbedrijf E. Schuit B.V. heeft Burg Installatietechniek de verwarming, koeling en ventilatie ontworpen, ingebouwd en tevens in onderhoud. 

Docklands Amsterdam

In Amsterdam is een aantal bijzondere woon- en werkcomplexen gerealiseerd in samenwerking met Vink Bouw Nieuwkoop. Project Docklands is een complex met 44 appartementen, 13 bedrijfsunits en een parkeergarage. Wat dit project vooral zo bijzonder maakt is dat de appartementen en bedrijfsunits volledig zelf ingedeeld mochten worden door de gebruikers. Naast het succesvol behartigen van alle diverse wensen van de gebruikers, kenmerkt dit project zich door zijn duurzame warmwater-, warmte en koudeopwekking. Het gebouw is namelijk ‘full electric’ en heeft dus geen gasaansluiting.