Projecten
Crematorium Duin & Bollenstreek

In 2017 is in Lisse een prachtig nieuw crematorium gebouwd. In samenwerking met architect Van Manen, Van Reisen Bouwmanagement & advies, Duprie bouw en ontwikkeling B.V. en Overdevest Adviseurs installatietechniek, heeft Burg Installatietechniek het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud mogen realiseren. 

Het Voormalig Weeshuis, Leiden

Hoe realiseer je moderne ventilatie in een historisch monument? Deze uitdaging ging Burg Installatietechniek in 2009-2010 aan in een van de grootste historische monumenten van Leiden: het voormalig weeshuis. 

De Meelfabriek

De meelfabriek is een industrieel complex gevestigd aan de Zijlsingel in Leiden. Zoals de naam al prijsgeeft, werd hier ooit meel geproduceerd. Verschillende soorten graan werden per boot aangevoerd over de aangrenzende singels. De stoommeelfabriek werd in 1884 opgericht en moest in 1988 om bedrijfseconomische redenen de deuren sluiten. Het complex is nu één van de belangrijkste overblijfselen van het rijke industriële verleden van Leiden. Het is een historisch herkenningspunt in de stad en maakt deel uit van het Nederlands industriële erfgoed.

RCL Leiderdorp

RCL Leiderdorp Sportpark de Bloemerd was toe aan een nieuw gebouw. In opdracht van aannemersbedrijf van der Geest Oud Ade B.V. heeft Burg Installatietechniek een bivalente cv-installatie met 2 stuks lucht/water warmtepompen en 3 hr-ketels geplaatst. Daarnaast werd er een warmteafgifte systeem met extreem laagtemperatuur vloerverwarming gemonteerd.

Sassenheimse Tennisvereniging

In de zomer van 2018 werd de opening van het nieuwe tenniscomplex van STV feestelijk gevierd. De vereniging had de wens om functioneel, klimaatneutraal en volgens het nul-op-de-meter principe te bouwen.

28 woningen nul op de meter

In samenwerking met Van der Hulst Bouwbedrijf B.V. zijn in 2017 in Voorhout 40 traditionele woningen gerealiseerd. Deze woningen in jaren ’30-stijl werden opgetrokken in baksteen en met een pannendak. Deze gezellige woonbuurt bestaat uit verschillende woningtypes met wisselende kappen en voortuinen.

Eichholtz

Eichholtz B.V. is een business-to-business groothandel voor luxe meubelen. In samenwerking met STOL architecten en aannemer Bouwbedrijf E. Schuit B.V. heeft Burg Installatietechniek de verwarming, koeling en ventilatie ontworpen, ingebouwd en tevens in onderhoud. 

Docklands Amsterdam

In Amsterdam is een aantal bijzondere woon- en werkcomplexen gerealiseerd in samenwerking met Vink Bouw Nieuwkoop. Project Docklands is een complex met 44 appartementen, 13 bedrijfsunits en een parkeergarage. Wat dit project vooral zo bijzonder maakt is dat de appartementen en bedrijfsunits volledig zelf ingedeeld mochten worden door de gebruikers. Naast het succesvol behartigen van alle diverse wensen van de gebruikers, kenmerkt dit project zich door zijn duurzame warmwater-, warmte en koudeopwekking. Het gebouw is namelijk ‘full electric’ en heeft dus geen gasaansluiting.