- Update - <br>De Meelfabriek

mei 2018

Na het afronden van het Directiegebouw en het Poortgebouw zijn we druk bezig geweest met het Molengebouw en het Riffellokaal.

Het voormalig Molengebouw (1947) en Riffellokaal (voor 1937) worden omgebouwd tot prachtige luxe appartementen. Uiteindelijk zal er op de begane grond plek zijn voor bijzondere winkeltjes en horeca.

De appartementen zijn door Burg Installatietechniek voorzien van warmtepompsystemen die zorgen voor de vloerverwarming en de vloerkoeling. Dit gasloze systeem - die vier keer zuiniger is dan een traditionele installatie - kan koelen in de zomer en zorgt voor verwarming in de winter.

Ook is het gebouw voorzien van een WTW-installatie (warmteterugwin-systeem). Deze ventilatietechniek zorgt ervoor dat de warmte uit de afgevoerde lucht wordt gebruikt om de verse lucht die binnenkomt weer te verwarmen.

Naast bovenstaande duurzame installaties hebben wij dit gebouw ook voorzien van een ‘energiedak’. De zonwarmte wordt via het dak opgeslagen in de bodem en op een later moment weer gebruikt.

Het hele project kan als duurzaam bestempeld worden. Het Directiegebouw draait inmiddels volop en heeft energielabel A gekregen, wat uitzonderlijk is voor een monument.

In oktober 2020 gaan we verder met de installatiewerkzaamheden van de Singeltoren. De Singeltoren moet een woontoren worden van 45 meter hoog. Boven de parkeerkelder met 3 verdiepingen komen de 30 appartementen en 2 penthouses met uitzicht op de binnenstad van Leiden.


Update - De Meelfabriek

'Het Directiegebouw draait inmiddels volop en heeft energielabel A gekregen, wat uitzonderlijk is voor een monument.'

Update - De Meelfabriek

Er wordt aan het project 'de Meelfabriek' gewerkt door:


Hoofdmonteur

Richard Slagmolen

Monteurs  

Wessel Zonjee - Nico van Zelst

Servicemonteurs

Stephan Caspers - Arend Scheepmaker - Don van Leeuwen

Regeltechnici

Henk Noort - Dylan Koning

Werkvoorbereider

Stéphane Lepelaar - Wesley van Leeuwen

Projectleider

Kees van Leeuwen