Certificering

Om de kwaliteit hoog te houden en deze te kunnen borgen heeft Burg Installatietechniek zich bij verschillende instanties gecertificeerd. Iedere certificering zorgt voor een andere kwaliteitswaarborging.

Wilt u onze beleidsverklaring inzien? Deze kunt u opvragen via info@burginstallatietechniek.nl.

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende certificeringen en instanties. 

Certificering
BRL 6000-25 | CO VRIJ

Sinds oktober 2020 vereist het Bouwbesluit dat alleen gecertificeerde installatiebedrijven met vakbekwame monteurs mogen werken aan gasverbrandingstoestellen, verbrandingsluchttoevoervoorzieningen en rookgasafvoervoorzieningen.

Vanaf 1 april 2023 moeten alle bedrijven gecertificeerd zijn volgens de Gasketelwet. Burg Installatietechniek is sinds juli 2023 gecertificeerd bij Bureau Veritas onder de norm BRL 6000-25. Dit betekent dat wij met trots CO vrij dragen.


VCA

VCA

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Met een VCA-diploma of -certificaat legt u de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

InstallQ

Veilige installaties van goede kwaliteit voor heel Nederland: dat is het doel van de onafhankelijke stichting InstallQ, maar ook van Burg Installatietechniek! Daarom zijn wij InstallQ- erkend en -gecertificeerd. Door deze certificering – volgens BRL 6000-21 en BRL 6000-25 – van InstallQ zij wij wettelijk bevoegd om te werken aan het bovengrondse deel van bodem gebonden energiesystemen en het installeren, inbedrijfstellen en onderhouden van gastoestellen. 

Techniek Nederland

Burg Installatietechniek is uiteraard ook aangesloten bij Techniek Nederland (voorheen UNETA-VNI). Deze brancheorganisatie zorgt ervoor dat – wanneer u kiest voor een installateur aangesloten bij Techniek Nederland – kiest voor een betrouwbare installateur. Burg Installatietechniek voldoet aan alle vereisten qua vakmanschap en kwaliteit van de bedrijfsvoering. 

SBB – Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven

Wij zijn een erkend leerbedrijf voor stagiaires, zodat zij bij Burg Installatietechniek het praktijkgedeelte van de (technische) opleiding bij ons kunnen volgen. Als erkend leerbedrijf voldoen wij aan de volgende voorwaarden:

- Wij bieden de student een goede en veilige werkplek.

- Onze praktijkopleiders zijn op de hoogte van de eisen die de opleiding stelt.

- Wij werken samen met de scholen én met SBB.

- Leerlingen kunnen ons vinden op de website Stagemarkt.nl


Bureau Veritas - BRL 6000-21

Bureau Veritas Certification ondersteunt Burg Installatietechniek bij het verwezenlijken van de ambities rondom de meest belangrijke certificeringen. In ons geval de BRL 6000-21 (bodemenergiesystemen).

Bureau Veritas is door de overheid aangewezen als Notified Body, dit betekent dat zij wettelijke regels mogen toetsen gebaseerd op Europese richtlijnen, zoals PED, Regulation (EU) No 305/2011 - Construction products (EN-1090).


Bureau Veritas - BRL 6000-25

Bureau Veritas Certification ondersteunt Burg Installatietechniek bij het verwezenlijken van de ambities rondom de meest belangrijke certificeringen. In ons geval de BRL 6000-25 (gasketelwet).

Bureau Veritas is door de overheid aangewezen als Notified Body, dit betekent dat zij wettelijke regels mogen toetsen gebaseerd op Europese richtlijnen, zoals PED, Regulation (EU) No 305/2011 - Construction products (EN-1090).


Stek

Om op een veilige manier te kunnen én mogen werk aan een zakelijke- en particuliere airconditioningsystemen hebben wij een STEK-certificering.

De regelgeving rondom koelinstallaties wordt steeds strenger en dat is maar goed ook. Bij de installatie van een airco wordt er gewerkt met gevaarlijke F-gassen en koudemiddel. Onze monteurs zijn hier goed in opgeleid.

Een veilige airconditioning. Geïnstalleerd door Burg Installatietechniek. Gecertificeerd bij STEK.


EBN certification - ISO 9001

ISO 9001 is een internationaal erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement en geeft richtlijnen waaraan een goed kwaliteitsmanagementsysteem moet voldoen. Burg Installatietechniek is ISO 9001 gecertificeerd. EBN cerification is het bureau dat ondersteuning biedt en ons toetst op de uitgebreide beoordelingsrichtlijnen.

ISSO

ISSO is een open kennisclub. Zij leveren ons vakkennis die 100% betrouwbaar is en precies past bij het project of probleem. Door ISSO blijven we leren en problemen oplossen. Duurzamer, toekomstbestendiger, veiliger, deskundiger.

Benieuwd naar de projecten van Burg Installatietechniek? Deze vind je hier.


Regin Cerified Integrator

Door het completeren van verschillende opleidingen aan de Regin Academy en de jarenlange ervaring met Regin producten, zijn wij officieel Regin Cerified Integrator. Het installeren, ontwerpen, uitvoeren en integreren van andere systemen binnen de Regin gebouw automatisering wordt door ons volgens de Regin standaard uitgevoerd.