Projecten
Herengracht

april 2024

Wij hebben gewerkt aan een prachtig monumentaal kantoorpand aan de Herengracht in Amsterdam. Dit project kenmerkt zich deels door het integreren van nieuwe installaties met behoud van de historische kenmerken van het pand.

Sportpark<br>De Spil

maart 2024

De installaties van ‘De Spil’, het clubgebouw van Van Nispen in de Zilk, hebben we mogen uitbreiden en een stukje duurzamer gemaakt.

Kruishoorn Lisse

Dit project is voorlopig nog niet afgerond. Er wordt nog keihard gewerkt. Maar de eerste woningen zijn ‘installatietechnisch’ al opgeleverd. 

Blom Zoeterwoude

september 2023

De bestaande werkplaats en het nieuw gebouwde kantoor van Blom Zoeterwoude is door ons verduurzaamd.

Singaporestraat Lijnden

juli 2023

In dit prachtige, multifunctionele en duurzame kantoorpand in Lijnden hebben wij in 2022 renovatiewerk verricht. Na deze renovatiewerkzaamheden zijn we ook onderhoudspartner geworden. Afgelopen maand hebben we voor de eerste keer onderhoud gedaan.

Hoge Vrijheid

mei 2023

Vanaf het begin zijn wij betrokken geweest bij dit prachtige project, dat gerealiseerd moest gaan worden in de Petroleumhaven in Den Haag! De - 21 verdieping tellende – woontoren wordt volledig energieneutraal gebouw (EPC=0).

Jozefpark Hillegom

maart 2023

Maart 2023 hebben we de eerste fase van dit project opgeleverd. In totaal gaat het om 8 nieuwbouwwoningen met overdekte parkeergarage.

De overige twee fases – 12 appartementen in de voormalige Jozefschool en het gebouw Crescendo met 34 appartementen - worden later dit jaar opgeleverd.


SENANG Amsterdam

juni - 2022

Het nieuwbouwproject SENANG is bijna afgerond! Vlakbij het centrum in Amsterdam hebben wij een deel van de installaties ontworpen en gerealiseerd voor 118 woningen en 3 bedrijfsruimten.

Update II - De Meelfabriek

mei 2022

De Singeltoren is een nieuwbouw woontoren met 30 appartementen en 2 penthouses, gelegen op de ondergrondse parkeergarage. De Singeltoren is, net als het eerder opgeleverde Directiegebouw, het Poortgebouw, het Molengebouw en het Riffellokaal ook weer een duurzaam meesterwerk!

Het Grote Huis

april 2022

In Voorschoten op het Landgoed Duivenvoorde is er door Vink Bouw een prachtig appartementencomplex gerealiseerd. De 14 luxe appartementen zijn door Burg Installatietechniek voorzien van ieder een eigen warmtepomp, vloerverwarming, WTW en slimme thermostaat.

Engelbertha Hoeve

november 2021

In februari 2021 zijn wij in opdracht van Du Prie bouw & ontwikkeling gestart met de werkzaamheden bij deze prachtige boerderij ‘De Engelbertha hoeve’. Eind 2021 zijn we op een aantal details na klaar met de werkzaamheden rondom dit project. Een duurzame en gasloze installatie in een boerderij uit 1666 realiseren was een uitdaging , maar is zeker niet onmogelijk gebleken!

LiS - Leidse instrumentmakers School

oktober 2021

Tijdens de zomervakantie doen wij jaarlijks het groot onderhoud aan de diverse installaties bij de Leidse instrumentenmakers School, zo ook dit jaar! Maar ook gedurende het jaar werken we nauw samen. Door de geïnstalleerde software en regeltechniek kunnen we met het gebouwbeheersysteem van REGIN op afstand, 24 uur per dag en 7 dagen in de week anticiperen op eventuele storingen. 

Vijf vakantievilla's

september 2021

Noordwijkerhout is vijf prachtige vakantievilla’s rijker. De vakantievilla’s – gelegen aan de Duindamseweg – zijn eind 2021 opgeleverd door Unibouw als project ‘Kleyn Noordwijk’. Wij hebben gezorgd voor de duurzame installaties in de villa’s.

De Kuifmees

september 2021

De vier gevels (Noord, Oost, Zuid, West) kunnen onafhankelijk van elkaar gekoeld en verwarmd worden! Dat maakt dit project tot iets bijzonders! Om dit te realiseren hebben wij in ZorgSpectrum ‘De Kuifmees’ in Nieuwegein zes bronwarmtepompen, vloerverwarming, een open verdeler en vier buitenvoelers geplaatst, aangesloten en ingeregeld.

's-Gravenzandelaan

maart 2021

Er is een prachtig appartementencomplex met 90 studentenwoningen gerealiseerd aan de ’s-Gravenzandelaan midden in Den Haag. Iedere woning is volledig zelfstandig, gasloos en voorzien van een eigen badkamer en keuken.

Plant Trend

januari 2021

Plant Trend breidt uit! Het uitbreidingsplan omvat in totaal zo’n 12.000m2 aan nieuwe bedrijfsruimte. In april van 2020 is Remco Ruimtebouw gestart met de eerste fase van 5.600 m2. Kort daarna zijn wij gestart met de installatiewerkzaamheden. De foto’s laten zien dat we – december 2020 – nog hard bezig zijn. De oplevering van fase 1 zal januari 2021 zijn.

Beurs van Berlage

december 2020

In 1896 bouwde Amsterdam – vanwege de florerende handel – een nieuwe beurs. Het ontwerp werd gedaan door architect en stedenbouwkundige Hendrik Petrus Berlage. Hij had toen waarschijnlijk niet kunnen bedenken dat er in 2017 verschillende duurzame installaties geplaatst zouden worden. De Beurs van Berlage is door Burg Installatietechniek namelijk voorzien van warmtepompen voor koel- en verwarmingsbedrijf inclusief bijbehorende drycoolers, alsmede een nieuw luchtbehandelingssysteem voor de Veilingzaal. Ook hebben wij zorg gedragen voor de modernisering van de (gedeeltelijk) verouderde bestaande regeltechniek en talloze andere werkzaamheden van klein tot groot. 

Alexander Residence

december 2020

In Noordwijk aan Zee is door hoofdaannemer Van Berkel Aannemers een prachtig appartementencomplex gerealiseerd. De appartementen – gelegen aan de Rudolf Tappenbeckweg - zijn door ons uitgerust met warmtepompen die zorgen voor de vloerverwarming, vloerkoeling en plafondkoeling. Ook hebben wij de warmwatervoorziening, gebalanceerde ventilatie en airconditioning mogen installeren.

Raamwerk - Duinrand

oktober 2020

Waar in september 2019 is begonnen met de sloop van het oude pand, is in de zomer van 2020 een prachtig nieuw appartementencomplex opgeleverd voor bestaande cliënten van het Raamwerk. Het pand bevindt zich op het Hafakkerterein in Noordwijkerhout.

Burg Installatietechniek heeft voor dit complex – bestaande uit vier groepen met elk 8 wooneenheden – de duurzame en energiezuinige installaties gerealiseerd.


Brede School - Piet Hein

februari 2020

Op 8 november 2018 werden de eerste palen geslagen op het bouwterrein aan de Dr. Schaepmanlaan. Inmiddels is er door aannemersbedrijf J.M. Putter uit Uitgeest een prachtige nieuwe school neergezet. Wij hebben samen met LIS kanaalwerken, ALBRECO (bronnen), Rozier Isolatietechniek, V&M comfortabel geregeld (regeltechniek) en MB-Vloerverwarming de duurzame installaties mogen verzorgen. 

Palace Hotel

januari 2019

Het dak van het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee is voorzien van nieuw dakleer. De complete installatie moest om deze reden van het dak gehaald worden. Vervolgens heeft Burg Installatietechniek deels de bestaande installatie en deels een nieuwe installatie op het dak geplaatst. Ook zijn er de nodige duurzame aanpassingen gedaan in de technische ruimte. De regeltechniek is aangepast en verbeterd ook zijn er twee nieuwe koelmachines (ook wel warmtepompen) geplaatst. Deze duurzame aanpassingen sluiten perfect aan bij het Gouden Green Key certificaat van het hotel en de daarbij horende maatschappelijk verantwoord ondernemen gedachten.

Sassenheimse Tennisvereniging

juni 2018

In de zomer van 2018 werd de opening van het nieuwe tenniscomplex van STV feestelijk gevierd. De vereniging had de wens om functioneel, klimaatneutraal en volgens het nul-op-de-meter principe te bouwen.

- Update - <br>De Meelfabriek

mei 2018

Na het afronden van het Directiegebouw en het Poortgebouw zijn we druk bezig geweest met het Molengebouw en het Riffellokaal.

Het voormalig Molengebouw (1947) en Riffellokaal (voor 1937) worden omgebouwd tot prachtige luxe appartementen. Uiteindelijk zal er op de begane grond plek zijn voor bijzondere winkeltjes en horeca.

De Meelfabriek

maart 2018

De meelfabriek is een industrieel complex gevestigd aan de Zijlsingel in Leiden. Zoals de naam al prijsgeeft, werd hier ooit meel geproduceerd. Verschillende soorten graan werden per boot aangevoerd over de aangrenzende singels. De stoommeelfabriek werd in 1884 opgericht en moest in 1988 om bedrijfseconomische redenen de deuren sluiten. Het complex is nu één van de belangrijkste overblijfselen van het rijke industriële verleden van Leiden. Het is een historisch herkenningspunt in de stad en maakt deel uit van het Nederlands industriële erfgoed.

RCL Leiderdorp

februari 2018

RCL Leiderdorp Sportpark de Bloemerd was toe aan een nieuw gebouw. In opdracht van aannemersbedrijf van der Geest Oud Ade B.V. heeft Burg Installatietechniek een bivalente cv-installatie met 2 stuks lucht/water warmtepompen en 3 hr-ketels geplaatst. Daarnaast werd er een warmteafgifte systeem met extreem laagtemperatuur vloerverwarming gemonteerd.

28 woningen nul op de meter

december 2017

In samenwerking met Van der Hulst Bouwbedrijf B.V. zijn in 2017 in Voorhout 40 traditionele woningen gerealiseerd. Deze woningen in jaren ’30-stijl werden opgetrokken in baksteen en met een pannendak. Deze gezellige woonbuurt bestaat uit verschillende woningtypes met wisselende kappen en voortuinen.

Crematorium Duin & Bollenstreek

oktober 2017

In 2017 is in Lisse een prachtig nieuw crematorium gebouwd. In samenwerking met architect Van Manen, Van Reisen Bouwmanagement & advies, Duprie bouw en ontwikkeling B.V. en Overdevest Adviseurs installatietechniek, heeft Burg Installatietechniek het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud mogen realiseren. 

Docklands Amsterdam

juni 2016

In Amsterdam is een aantal bijzondere woon- en werkcomplexen gerealiseerd in samenwerking met Vink Bouw Nieuwkoop. Project Docklands is een complex met 44 appartementen, 13 bedrijfsunits en een parkeergarage. Wat dit project vooral zo bijzonder maakt is dat de appartementen en bedrijfsunits volledig zelf ingedeeld mochten worden door de gebruikers. Naast het succesvol behartigen van alle diverse wensen van de gebruikers, kenmerkt dit project zich door zijn duurzame warmwater-, warmte en koudeopwekking. Het gebouw is namelijk ‘full electric’ en heeft dus geen gasaansluiting.

Het Voormalig Weeshuis, Leiden

Hoe realiseer je moderne ventilatie in een historisch monument? Deze uitdaging ging Burg Installatietechniek in 2009-2010 aan in een van de grootste historische monumenten van Leiden: het voormalig weeshuis.