28 woningen nul op de meter

december 2017

In samenwerking met Van der Hulst Bouwbedrijf B.V. zijn in 2017 in Voorhout 40 traditionele woningen gerealiseerd. Deze woningen in jaren ’30-stijl werden opgetrokken in baksteen en met een pannendak. Deze gezellige woonbuurt bestaat uit verschillende woningtypes met wisselende kappen en voortuinen.

Burg Installatietechniek heeft de woningen voorzien van centrale verwarming en mechanische ventilatie. In de woningen wordt de verwarming geregeld door een energiezuinige HRe-Intergas combiketel met vloerverwarming als hoofdverwarming op de begane grond. De eerste en tweede verdieping zijn voorzien van radiatoren.

28 woningen nul op de meter

"traditioneel wonen met vooruitstrevende techniek"

28 woningen nul op de meter

De woonkamers zijn voorzien van een Climarad ventilatie-unit met een wamtewisselaar en sensoren voor CO2, relatieve luchtvochtigheid, binnentemperatuur en de buitentemperatuur. Dankzij de ingebouwde warmtewisselaar die de warmte uit de afgevoerde lucht hergebruikt vindt ventilatie plaats op zeer energiezuinige wijze (tot 90% rendement), terwijl er geen tochtklachten ontstaan. De woning is voorzien van een Climarad ventilatorbox type Maxibox ten behoeve van de afzuiging in de keuken, het toilet, de badkamer en technische ruimte.

De ventilatorbox communiceert draadloos met de Climarad ventilatorunit in de woonkamer.