SENANG Amsterdam

juni - 2022

Het nieuwbouwproject SENANG is bijna afgerond! Vlakbij het centrum in Amsterdam hebben wij een deel van de installaties ontworpen en gerealiseerd voor 118 woningen en 3 bedrijfsruimten.

In de Indische buurt, aan de Borneo-, Madura- en Sumatrastraat is een prachtig nieuwbouwcomplex gerealiseerd door Vink Bouw. Waar wij in 2019 al zijn gestart met de tekeningen en het ontwerp - zijn we nu halverwege 2022 – bijna klaar voor de eindoplevering.

Voor dit project hebben wij de complete luchtbehandeling verzorgd, een variabel volumesysteem. De luchtbehandeling is per woning afhankelijk CO2 gestuurd. Dit houdt in dat de hoeveelheid CO2 per woning wordt gemeten en dat de geplaatste CERA-units bijschakelen wanneer de hoeveelheid CO2 te hoog is. Om ervoor te zorgen dat er genoeg capaciteit is, staan er op het dak drie luchtbehandelingskasten opgesteld.

De woningen en bedrijfsruimten worden niet alleen duurzaam geventileerd maar ook duurzaam verwarmd. De vloerverwarming kan per woning geregeld worden middels een draadloze Honeywell-thermosstaat en iedere badkamer heeft een eigen elektrische handdoekradiator.


SENANG Amsterdam

SENANG: 118 sociale huurwoningen + 3 bedrijfsruimten

SENANG Amsterdam

Er is aan dit project gewerkt door:

Montage: Wessel Zonjee – Piet Alleblas – Sander Hoogendijk – Gijs Kardol

Servicemonteurs: Arend Scheepmaker – Don van Leeuwen

Werkvoorbereider: Wesley van Leeuwen

Projectleider: David van den Burg


Opdrachtgever: Vink Bouw