Brede School - Piet Hein

februari 2020

Op 8 november 2018 werden de eerste palen geslagen op het bouwterrein aan de Dr. Schaepmanlaan. Inmiddels is er door aannemersbedrijf J.M. Putter uit Uitgeest een prachtige nieuwe school neergezet. Wij hebben samen met LIS kanaalwerken, ALBRECO (bronnen), Rozier Isolatietechniek, V&M comfortabel geregeld (regeltechniek) en MB-Vloerverwarming de duurzame installaties mogen verzorgen. 

Er zijn onder andere twee STIEBEL ELTRON warmtepompen geplaatst om de gehele school en kinderdagverblijf te voorzien van warmte in de winter. In de technische ruimte staat een luchtbehandelingskast met een capaciteit van 20.000m3/h die de school en het kinderdagverblijf voorziet van verse warme of koele lucht. Doordat de luchtbehandelingskast is voorzien van een warmtewiel wordt de aangezogen verse buitenlucht voorverwarmd middels de af te blazen “vervuilde lucht”. Hiermee wordt er fors veel warmte teruggewonnen. Dit komt weer ten goede aan de totale energieverbruik van het gebouw. Op het dak hebben wij een luchtbehandelingskast geplaatst met een capaciteit van 2.000m3/h. Deze luchtbehandelingskast met warmteterugwinning is geplaatst om de gymzaal te voorzien van schone en verse buitenlucht die verwarmd of gekoeld het pand binnenkomt.

Voor de bron van de warmtepompen zijn er 16 lussen aangebracht. Hiermee wordt er in de winter duurzaam verwarmd en in de zomer middels de bronnen een groot deel van de tijd gekoeld op basis van passieve koeling. De installatie kan bij extreme koelvraag worden omgeschakeld naar actieve koeling. Om aan de eisen van de GGD te voldoen zijn de slaapvertrekken voorzien van aanvullende koeling.

De installatie is gekoppeld aan een gebouwbeheersysteem waarmee de installaties worden geregeld en op afstand worden beheerd.

Dit project bevat een bodemenergiesysteem. Sinds 1 oktober 2014 moeten alle partijen gecertificeerd zijn om deze werkzaamheden te mogen uitvoeren. Burg Installatietechniek is BRL6000-21 gecertificeerd bij Bureau Veritas.

Brede School - Piet Hein

Het gebouw heeft het energielabel A++++ verkregen waar wij enorm trots op zijn!

Brede School - Piet Hein

Er is aan dit project gewerkt door:

Montage

Frank Houtman – John van der Klugt

Servicemonteurs

Simon de Haas

Projectleiders

Kevin Koning – Gerard Caspers


Opdrachtgever

Gemeente Amstelveen