Engelbertha Hoeve

november 2021

In februari 2021 zijn wij in opdracht van Du Prie bouw & ontwikkeling gestart met de werkzaamheden bij deze prachtige boerderij ‘De Engelbertha hoeve’. Eind 2021 zijn we op een aantal details na klaar met de werkzaamheden rondom dit project. Een duurzame en gasloze installatie in een boerderij uit 1666 realiseren was een uitdaging , maar is zeker niet onmogelijk gebleken!

De technische ruimte is gerealiseerd in de ouderlijke hooiberg en is voorzien van een rietenkap. In deze ruimte vind je vier Mitsubishi Electric warmtepompen in cascadesysteem. Waar de warmtepompen normaal buiten, vaak in het zicht staan, hebben we voor dit project iets anders bedacht. Door de geplaatste luchtroosters, kunnen de warmtepompen de lucht aanzuigen die nodig is terwijl ze binnen staan.

Alle woningen zijn door Burg Installatietechniek voorzien van vloerverwarming. Zelfs de vloer in de aangebouwde veranda is meegenomen! Ook heeft ieder appartement een eigen WarmteTerugWinning-unit. De WTW-unit zorgt voor de aanvoer van verse lucht en daarmee een gezonde leefomgeving. De ‘warmte’ uit de lucht van de woning die

wordt afgezogen gaat zo niet verloren maar wordt weer terug de woning in geblazen. Daarnaast hebben we ook convectoren geplaatst in de verschillende ruimtes op de eerste verdiepingen. Om alle badkamers te voorzien van warmte is er gekozen voor elektrische handdoekradiatoren te plaatsen.


Engelbertha Hoeve

“Een duurzame installatie in een boerderij uit 1666 realiseren was een uitdaging , maar is zeker niet onmogelijk gebleken!”

Engelbertha Hoeve

Er is aan dit project gewerkt door:

Montage

Nico van Zelst – Brian Gorter

Servicemonteur

Ronald Koning

Regeltechnicus

Dylan Koning

Werkvoorbereider

Jeroen van Dijk

Projectleider

Marcel Koning


Opdrachtgever

Du Prie bouw & ontwikkeling