Herengracht

april 2024

Wij hebben gewerkt aan een prachtig monumentaal kantoorpand aan de Herengracht in Amsterdam. Dit project kenmerkt zich deels door het integreren van nieuwe installaties met behoud van de historische kenmerken van het pand.

De belangrijkste werkzaamheden die we hier hebben mogen uitvoeren zijn:

Behoud van bestaande CV-ketels en koelmachine
De bestaande CV-ketels en koelmachine zijn gecontroleerd, onderhouden en behouden gebleven. Goed onderhoud zorgt voor een verlengde levensduur en verbeterde efficiëntie van het verwarmingsproces.

Convectoren subtiel geïntegreerd
De convectoren zijn zorgvuldig weggewerkt in vensterbanken en achter historische lambrisering. Dit resulteert in een efficiëntere verwarming én koeling, terwijl de historische uitstraling behouden blijft.

Airconditioning in drie ruimtes
Om het comfort te verbeteren en om ervoor te zorgen dat onderliggende stijlkamers geen last kunnen krijgen van waterschade, zijn er airconditioningsystemen (die kunnen verwarmen en koelen) geïnstalleerd in drie ruimtes.

Onderhoudspartner
Wij fungeren (voor de meeste klanten) niet alleen als installateur, maar ook als onderhoudspartner. Dit betekent dat wij garant staan voor de de juiste werking van de systemen en het juiste advies.

Gereviseerde luchtbehandelingskast
De luchtbehandelingskast is grondig gereviseerd, wat resulteert in een verbeterde luchtkwaliteit en efficiëntie van het ventilatiesysteem. Dit draagt bij aan een gezondere werkomgeving voor de gebruikers.

Vernieuwde regeltechniek
De regeltechniek is volledig vernieuwd, waardoor er op afstand een nauwkeurige controle van de diverse installaties mogelijk is. Dit zorgt voor een optimaal comfortniveau, efficiënt energiegebruik en kunnen we eventuele storingen voor zijn.

Herengracht

Modernisering van monumentaal kantoorpand aan de Herengracht in Amsterdam. 

Herengracht

Er is aan dit project gewerkt door:

Montage: Ronald de Bruijn - Thijs Heemskerk - Rick van der Hulst - Bart Sloof - Wessel Zonjee - Sander Hoogendijk - Sven Beekman

Service: Simon de Haas - Ronald Koning

Werkvoorbereider: Wouter van Tilburg

Projectleider: Kevin Koning