Plant Trend

januari 2021

Plant Trend breidt uit! Het uitbreidingsplan omvat in totaal zo’n 12.000m2 aan nieuwe bedrijfsruimte. In april van 2020 is Remco Ruimtebouw gestart met de eerste fase van 5.600 m2. Kort daarna zijn wij gestart met de installatiewerkzaamheden. De foto’s laten zien dat we – december 2020 – nog hard bezig zijn. De oplevering van fase 1 zal januari 2021 zijn.

Buiten het nieuwe pand hebben wij twee lucht/water warmtepompen geplaatst en is er voorbereid werk gedaan om een eventuele derde warmtepomp bij te plaatsen. De warmtepompen hebben elke een bruto capaciteit van 500 KW en zal de nieuwbouw - en bij overcapaciteit - ook het bestaande bouwdeel in segmenten kunnen verwarmen. De opdrachtgever heeft het gehele dak van de nieuwbouw voorzien van PV-panelen waarmee elektriciteit wordt opgewekt. Deze opgewekte elektriciteit zal – bij voldoende zonlicht - onder andere de warmtepompen voeden. De warmte vanuit de warmtepomp wordt getransporteerd naar 9 nieuw geplaatste luchtverwarmers.

De verwarming in het pand wordt per hal geregeld. Iedere hal heeft namelijk eigen temperatuureisen. De geplaatste warmtepomp zorgt in eerste instantie voor het duurzaam verwarmen van het nieuwbouwdeel. Maar wij hebben de installatie zo gebouwd dat de eventuele overcapaciteit ook het bestaande pand kan verwarmen.

Dit wordt aangestuurd door de eveneens geplaatste regeltechniek. Hiermee zorgen wij voor een stukje verduurzaming maar ook voor kostenbesparing van het bestaande bouwdeel!

Ook is er aan de toekomst gedacht. Buiten het pand is rekening gehouden met de plaatsing van nog één of twee warmtepompen. Ook kan het geplaatste systeem in de toekomst gebruikt worden om eventueel te zorgen voor verkoeling.


Plant Trend

Hiermee zorgen wij voor een stukje verduurzaming maar ook voor kostenbesparing van het bestaande bouwdeel!

Plant Trend

Er is aan dit project gewerkt door:


Montage

René Colet - Piet Alleblas - Sander Hoogendijk

Servicemonteurs

Simon de Haas - Ronald Koning 

Regeltechnicus

Henk Noort

BIM- modelleur

Wesley van Leeuwen

Werkvoorbereider

Kevin Koning

Projectleider

David van den Burg

Opdrachtgever

Plant Trend - Aalsmeer